Buiten Bouwen aan Zelfvertrouwen

Ik bied buitentherapie aan voor zowel kinderen als volwassenen. Ik heb dit de afgelopen jaren bij een aantal clienten gedaan en ben er zo enthousiast over dat ik deze vorm van therapie voorrang geef op de wachtlijst. Ik ben van plan er een mooie blog over te schrijven, maar door tijdgebrek lukt dit nog even niet. Neem van mij aan dat er in de natuur makkelijker dingen besproken kunnen worden door de beweging, geen gedwongen oogcontact en door alles wat je onderweg tegenkomt. Om op dit onderwerp te verdiepen volg ik momenteel de opleiding tot buitenpsycholoog bij ‘De buitenpsychologen’. Ik volg hiervoor cursusdagen in maart, april en mei 2024.

Het kan goed werken bij verschillende angsten, maar ook bij verliesverweking en burn out. Voor kinderen ook bij rouw en scheiding, angst of een tekort aan zelfvertrouwen. Voor dit laatste vouwt u de onderstaande plusjes uit.

Uw kind denkt bijvoorbeeld snel: ‘ze vinden mij lelijk’ of ‘ik ben daar niet goed in’.
Uw kind denkt bijvoorbeeld ‘ik kom ook altijd te laat’ en vergeet dan te onthouden en vertellen wat er allemaal goed ging op een dag.
Schoolreisjes, feestjes, in een groepje op het schoolplein staan, naar het zwembad… sommige van die dingen vind uw kind maar spannend. Uw kind denkt dan bijvoorbeeld: ‘straks weet ik niets te zeggen’ of ‘ze kijken zo naar me’.
Uw kind durft niet zo goed voor zichzelf op te komen. Hij/zij denkt dan bijvoorbeeld: ‘dat gaat ze echt niet voor mij doen’ of ‘wat stom om dat te vragen’.
Uw kind komt niet echt vaak met ideeën terwijl dat wel leuk zou zijn. Uw kind denkt dan bijvoorbeeld: ‘als ik voorstel om naar het plein te gaan, wil er vast niemand mee’ of ‘ze vinden die film vast niet leuk’
Uw kind denkt altijd te weten wat een ander denkt. Zoals: ‘hij vindt dat vast een stomme opmerking van mij.’
Uw kind weet niet goed waar hij/zij goed in is of waarom mensen hem/haar eigenlijk leuk zouden kunnen vinden.
Als iemand zegt wat er niet zo goed is gegaan dan raakt uw kind van slag.
Als uw kind een compliment krijgt dan weet hij/zij niet hoe daarop te reageren. Soms denkt uw kind dat ze het niet menen.
Uw kind denkt bijvoorbeeld ‘ik zal het wel verprutsen’
Sommige kinderen hebben het gevoel dat ze niet echt zichzelf zijn in een bepaalde omgeving.

Intake gebeurt op de praktijk bij de van Dalenlaan 394. De daaropvolgende sessies vinden plaats in Elswout of bij Bleek en Berg. Soms spreken we af in Nationaal Park Zuid Kennemerland Middenduin.

Het betreft in de meeste gevallen therapeutisch contact op basis van een verwijzing van de huisarts. Zodoende is vergoeding mogelijk.