Eropuit op zoek naar uitdaging? Knappe Koppies is er voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

Kinderen van 2 jaar en 6 maanden tot 6 jaar

Deze jonge groep kinderen is een kwetsbare groep. Kinderen van deze leeftijd kunnen hoge verwachtingen hebben ten aanzien van school. Eenmaal gestart valt alles dan soms tegen en blijken ze daar helemaal niet zoveel te leren als gedacht. Soms is dat heel duidelijk en soms is dat niet zichtbaar. Wat men dan kan zien is een kindje dat zichzelf niet laat zien op school. Thuis een totaal ander kind is. Dit zijn signalen om verder onderzoek te doen.

Ook kinderen die nog niet naar school gaan kunnen al vroeg laten zien dat zij voorlopen in un ontwikkeling. Soms is het genoeg voor ouders dit zelf te weten. Soms is het belangrijk om hier meer onderzoek naar te doen zodat bij de start van school duidelijk is wat het kind nodig heeft.

Wat nu?

Een vrijblijvend intakegesprek is de eerste stap. Daaropvolgend kan worden overgegaan op IQ-onderzoek voor jonge kinderen.
Soms lijkt een aanvullende schoolobservatie zinvol.

Signalen ontwikkelingsvoorsprong

  • Opmerkzaam, complexe denkpatronen, sterk geheugen, grote gedachtensprongen

  • Aanpassingsvermogen, sterke eigen wil, creatief, intens gevoelsleven
    oberverend, andere vragen, orginele oplossingen, overziet het geheel
    gedrag en gedachten die je meestal ziet bij oudere kinderen,

  • Levensvragen
    sterk rechtvaardigheidsgevoel, andere humor, andere motorische ontwikkeling

Interesse?

Op de hoogte blijven van nieuwe initiatieven met betrekking tot hoogbegaafde kinderen. Mijn aanbod breidt zich uit. Vul uw e-mailadres hieronder in. (Niet zo vaak mail. Alleen als er nieuws is).

[newsletter]

Peuters? Ik heb voor peuters de Pientere Peutergroep opgericht. Dit liep succesvol en kleinschalig, maar vanwege drukte moest ik keuzes maken en dingen loslaten. Het concept is overgenomen door Yvonne Rozemeijer. Haar praktijk is hier te vinden