Er was een tijger aanwezig in de vorm van Thomas. Hij miste wel een staart. Sjakie droeg een aapje op zijn borstkas en er dreef een nijlpaard van Alicia in de rondte. We waren echt in het oerwoud met z’n allen. Balou de beer werd nagedaan en voor wie Jungle Book nog niet kende werd het verhaal in het kort verteld. En toen doken we tussen de dieren, want er lag door de ruimte een spel voor ze klaar. Ook bij de 8-9-groep konden ze bijna niet wachten om te mogen beginnen. Deze groep was erg uitgelaten en ze zijn duidelijk nog een plekje in de groep aan het vinden. Ze reageren erg leuk en enthousiast op elkaar, maar een groot deel wil ook graag het woord en dan is het soms lastig naar een ander te luisteren. Mooie leerdoelen.

Door de ruimte heen lagen dilemma’s die de kinderen in twee- of drietallen mochten oplossen. Daarbij moesten ze kiezen welke dieren ze konden gebruiken om het betreffende probleem op te lossen en die dierenkaartjes bij het dilemma-briefje neerleggen. Zo werd er veel overlegd en was het heerlijk om te zien hoe de kinderen ideeën uitdachten en uiteindelijk een beslissing namen.
Zo’n dilemma was bijv: Je loopt in het oerwoud en komt bij een brede rivier. Het water is nogal wild en er liggen scherpe stenen in, je wilt dus liever niet zwemmen. Hoe kom je aan de overkant?
Felice en Wietze bedachten een oplossing van slangen die een brug konden vormen. Of je kon er ook een soort van overheen surfen volgens Ruben. Alicia en Lily schakelden een sterke aap in op wiens rug je mee naar de overkant kon zwemmen.
Om de weg terug te vinden in het oerwoud bedacht Thomas dat je dan het beste een tijger kon inschakelen. Die ruiken heel goed waar je geweest bent. Sjakie bedacht dat je ook een ara kon gebruiken. Die vogel kan dan van boven alles goed zien en herkent het dan wel weer.

Nadat alle twaalf dilemma’s waren besproken onder het genot van een drankje en hapje schoven we aan tafel en mochten de kinderen een dier knutselen dat allerlei eigenschappen heeft die jou handig lijken in het oerwoud. Sjakie maakte een prachtige creatie die zowel kon slingeren, hard rennen, vliegen en rollen. Zijn oren waren slangen die gif kunnen spuwen.
Coco was begonnen met iets te tekenen, maar vond het zelf op niets lijken. Maar je blad omkeren kon wonderen doen. Nu leek het ineens wel ergens op en kon ze weer verder! Ik hou van Opsekops 😉
Lily liep even vast. Het lukte haar niet goed te beginnen, terwijl iedereen om haar heen zo lekker aan het ontwerpen en tekenen was. Maar met wat hulp en aanmoediging is ook zij van start gegaan. Trots mag ze zijn!
Sophie en Alicia ontwierpen ook zo’n prachtig kleurrijk dier dat van alles kon. Gia maakte er wel drie.

Vandaag draaide Ylanga mee ipv Yvonne en dat was ook heel geslaagd. De kinderen waren snel op hun gemak bij haar en dat zorgde voor leuke interacties.

*namen zijn aangepast