We hebben de nieuwe Ravensburgers en HABA- specialisten in tha house! Wat een gave ontwerpen werden er geproduceerd door de 6- en 7-jarigen. Vorige week hielden we deze bijeenkomst al met de 8-9-jarigen, blog van Yvonne hierover te lezen op www.kindentherapiehaarlem.nl)
We bespraken wat de lievelingsspellen van de kinderen waren en er bloeiden al ideeën op. De kinderen wisten heel goed te benoemen waar je allemaal aan moet denken bij het maken van een spel. Sophie, Johannes, Gia en Emma vertelden van alles dat op het bord geschreven kon worden. Elsa zei dat er spelers moesten zijn, pionnen. Sjakie stak netjes zijn vinger op en vertelde dat het spel een begin en een eind moest hebben. Demi en Alicia hadden even uitnodiging nodig, maar wisten van alles te benoemen. Zoals dat het spel een start en vakjes moest hebben  (Demi) en dat je moet weten wanneer je wint (Alicia).

Er werden tweetallen gevormd en de kinderen kozen samen een plekje in de ruimte. Uitgedaagd met een leeg speelbord voor hun neus en een materialentafel. Sjakie en Johannes begonnen met het tekenen van vakjes. Ze wisten het thema nog niet helemaal, maar de basis moest eerst gelegd. Er werd het een en ander overlegd, van hoe dat getekend moest worden. Alicia en Demi verzamelden eerst mooi materiaal, ze kozen glinsterende steentjes en ook roze en goud was favoriet. De kinderen kregen van ons ook een setje materialen dat ze in hun spel moesten zien te verwerken. Dat deden ze allemaal met creativiteit. Gia en Elsa maakten een spel dat: ‘Boer, boerin en de schapen’ heet. Je moet wel even de plaatjes erbij kijken, want het is geweldig gemaakt. Poppetjes met haren en echt schaapjes met pootjes van watenstaafjes. Bij het spelen kon je een waterval tegenkomen en een ‘opdracht-onderdeel’. Heel professioneel. Ook bij Emma en Sophie werd veel gecreëerd. Het was een eitjesspel, maar de dames bleven er wel wat geheimzinnig over doen, hoe alles werkte. Er werd in ieder geval een cel gebouwd waar je echt niet in terecht wilde komen en de pionnen kregen heel veel aandacht. De finish zag er ook prachtig uit. Sophie schreef de spelregels op mooi gekleurd aan elkaar geplakt papier.
Sjakie en Johannes maakten een spel met een dinosaurus, piraat en een vulkaan. Als je op een bepaald vakje kwam, moest je gelijk 10 stappen terug.
Alicia en Demi maakten een spel genaamd ‘Naar de dierenarts’. De titel was duidelijk versierd zichtbaar op de gevel van het huis van de dierenarts. Dit was ook het eindpunt van het spel. Onderweg kwam je allerlei hindernissen tegen en ook kon je krullen verdienen. Die werden geknutseld van roze buigmateriaal (zie foto).
De ouders kwamen alle werken bewonderen en er werden goed afspraken gemaakt over wie het naar huis mocht en wanneer de ander het dan kreeg. Een ouder gaf aan dat hij al zin had om het te gaan spelen. Misschien gezellig wat vrienden uitnodigen, uitdagend zijn de spellen wel! 😉
Bianca kwam vandaag invallen en had net als ik helemaal zin om zelf ook ies te gaan ontwikkelen of in ieder geval dan spelen. Het was weer fijn!

*namen zijn aangepast