Kun jij je naam schrijven in hiëroglyfen? De KK deelnemers wel!
Ik had van playmobil een Egyptisch decor. Dat was wel interessant en meerdere kinderen benoemden spontaan wat ze zagen. Zo kwam sfynx voorbij en vertelde Fay wat een sarcofaag was.
Vandaag kwam Thijs helaas te laat voor de bijeenkomst. Hij baalde daar erg van want hij had zich ingelezen op het onderwerp. Siem kwam nieuw meedoen. Welkom!
Fay wilde heel graag wat voorlezen uit een superleuk boek wat zij leest. Toen kwamen we ook de hiëroglyfen tegen.

Man, wat valt er veel interessants te leren over de wijze waarop deze bijzondere mensen leefden. En hoe slim ze waren. We hadden hele mooie platen in boeken om samen even naar te kijken. Met dank aan Bianca voor het uitzoeken van allerlei mooie weetjes en platen!

We deden een quiz, waarbij de kinderen verspreid door de ruimte mochten zitten. Het voelde heel echt, aangezien ze hun antwoorden met stift op een wisbordje mochten geven en daarna weer uitwissen voor de volgende vraag. Ik zag Lily genieten. Demi koos een strategische plek onder de tafel en moest dus haar bordje wel goed uitsteken. Thor vond het heerlijk om kruisen en krullen te zetten en je zag hem de kennis opzuigen. Hij heeft veel bijgeleerd. Fay wist al een hele hoop over de Egyptenaren, maar heeft toch nieuwe kennis opgedaan. Bijvoorbeeld dat de rivier van de Egyptenaren de Nijl heet en dat Toetanchamon een bekende farao was. De kinderen trapten er niet in toen ik stelde dat een Egyptische koning een pirao werd genoemd.

De kinderen hebben nog de verschillende wijzen waarop piramides gebouwd kunnen worden aan elkaar uitgebeeld (rechte piramide, knik piramide en de trap piramide). Mees bouwde een hele mooie na met suikerklontjes.

Creatief hebben de kinderen zich uitgeleefd met het maken van een Egyptische kraag. Daar schreven sommige kinderen spontaan hun naam in de Egyptische tekens op. Leuk om te zien was het onderling contact. Er werden complimenten uitgedeeld met betrekking tot elkaars werk. En gedurende de bijeenkomst werd er over van alles en nog wat gesproken, van stinkkaas tot een gat in je hoofd vallen.
We hebben weer genoten met z’n allen!

*namen zijn aangepast